Назад

Открита е изложба-живопис на Ралица Денчева в Палатата

Картини на художничката Ралица Денчева са изложени в партерното фоайе на БТПП. Изложбата Мистично – за красотата” бе открита вчера от председателя на Палатата Цветан Симеонов.

„Надявам се, че това, което представя експозицията, ще даде повод на служителите и посетителите на Палатата да се усмихнат и да дадат воля на собственото си въображение, докоснати от таланта на художника”, заяви Цветан Симеонов и подчерта, че Палатата ще продължи да подкрепя подобни инициативи и художници, имащи способността да променят хората със своята работа, да създават въздействащи истории и образи .

Д-р Райна Дамяни, журналист, художник и арт експерт, откри изложбата като художествен анализ. Тя каза, че „Живописта на Ралица е много интимна, но и сакрална. В центъра е жената, тук често проличава неин автопортрет – една пътека към нежен и романтичен свят. Картините й биха радвали хора, които искат в дома им да има покой, добра енергия, зареждане с изконни ценности, с интерпретации на иконната култура.”

Ралица Денчева сподели, че творбите й са послание за силата на Красотата - като най-явното, видимо и съвършено проявление на божественото и доброто в човека. Тя изрази благодарност за съдействието от страна на Палатата и на Съвета по иновации – инициатор на изложбата.

Откриването на изложбата бе съпътствано от музикалната магия на изпълнението на световноизвестния цигулар и концертмайстор на Холандското радио и на Държавната опера Пловдив проф. Минчо Димитров.

Живописните платна на Ралица Денчева /портрети, цветя, мистични композиции/ носят дълбоките корени на традицията и фолклора, съхранили езотерична мъдрост, духовна чистота, божествено прозрение, усета за близост с природата.

Експозицията ще продължи до 31 юли т. г.

 


22.06.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад