Назад

Станимир Цоцов, член на УС на БТПП, и г-н Иван Павлов, председател на „Рей холдинг“, проведоха среща с председателя Цветан Симеонов

БТПП подготвя либийска делегация на високо ниво, която ще посети България


В БТПП се проведе среща между г-н Цветан Симеонов, председател на БТПП, г-н Станимир Цоцов, член на УС на БТПП, и г-н Иван Павлов, председател на „Рей холдинг“.

Основна тема на срещата бе актуалното състояние на българо-либийските икономически отношения, като бяха обсъдени и възможностите за насърчаването им. Изразенa бе позицията, че на фона на дейността на други страни, България все още не е достатъчно активна в бизнес отношенията с Либия, за да разгърне своя потенциал. Като основна пречка пред активизирането на търговските отношения и връзки между двете страни бяха изтъкнати затрудненията при издаването на визи, а за подобряване на процедурата и условията по издаването им, могат да спомогнат съвместните усилия на частния сектор и държавните органи, имайки предвид продължаващия интерес на северноафриканската република към България.

В тази връзка БТПП има удоволствието да информира, че се подготвя либийска делегация на високо ниво, която да посети България. Делегацията ще бъде придружавана и от представители на бизнеса. Предвижда се и провеждането на В2В срещи. Заинтересованите фирми и предприемачи могат да заявят своя интерес за участие в срещите като се свържат с Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ по e-мейл на v.velichkov@bcci.bg или на тел. 02/ 8117 497 (~489, ~421).


08.02.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад