Назад

АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ, представиха приоритетите на АОБР за 2017 г.

БТПП: Има забавяне в действията на българските институции относно предстоящото председателство на България на ЕС


Ръководителите на национално представителните работодателски организации – АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ, представиха пред медиите приоритетите на Асоциацията на организациите на българските работодатели /АОБР/ за 2017 г. Приоритетите на АОБР може да откриете ТУК.

Васил Велев, председател на Асоциация на индустриалния капитал в България и ротационен координатор на АОБР за 2017г. обяви възстановяването на членството на КРИБ в АОБР от началото на тази година.

Акцент по време на изказванията бяха темите за осигуряване на човешки ресурси за икономиката, подобряване на бизнес средата в България и повишаване на конкурентоспособността на българските производители, подготовката на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз и развитието на капиталовия пазар.

Председателя на БТПП, г-н Цветан Симеонов акцентира върху необходимостта от ускоряване на въвеждането на електронно управление в сферата на здравеопазването, правораздаването и други публични сектори.

Той бе категоричен, че се наблюдава забавяне в действията на българските институции относно предстоящото председателство на България на Европейския съюз и изрази готовността за съдействие на работодателските организации при подбора на приоритети, които БТПП вече е изпратила официално ТУК.

 


06.02.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад