Назад

Посланикът на Франция посети БТПП

Сътрудничеството на Палатата с партньори от Франция и подкрепата за френските инвеститори у нас – сред темите на срещата


Н. Пр. Ерик Льобедел, извънреден и пълномощен посланик на Франция у нас, посети БТПП и се срещна с председателя на Палатата Цветан Симеонов. Целта на визитата бе запознаване с дейността на Палатата, услугите, които тя предлага в полза на бизнеса, както и възможностите за разширяване на двустранното сътрудничество.

Цветан Симеонов представи постиженията на БТПП през изминалата година,  акцентирайки върху присъединяването на Палатата към Международната акредитационна верига за сертификатите за произход към МТК – Париж.

Председателят на Палатата представи добре работещата регионална структура с 28 регионални ТПП. Той изтъкна предимствата на доброволния търговски регистър към БТПП – двуезичната версия и бързия достъп. Гостът бе запознат и с дейността на дигитализирания Арбитражен съд към БТПП.

Дискутирано бе сътрудничеството на Палатата с партньори от Франция, доброто съдействие с Френско-българската търговска и индустриална камара, както и подкрепата за френските инвеститори в България.

Г-н Симеонов отчете, че има неизползван потенциал в двустранните търговско-икономически отношения между България и Франция и заяви готовността на БТПП за съдействие на френските инвеститори в страната.


01.02.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад