Назад

В БТПП бе открита изложба „Мигновения“

Ценителите на изкуство ще могат да разгледат картините до 7 март








„Надявам се, че това, което Таня Русева представя, ще се хареса на посетителите на Палатата, ще провокира интереса им и към закупуване на тези произведения“. Това заяви председателят на БТПП Цветан Симеонов. Той подчерта, че Палатата ще продължи да подкрепя подобни инициативи и художници, имащи способността да променят хората със своята работа, да създават въздействащи истории и образи. По думите му връзката между живота и бизнеса е тясна, тъй като животът е сложно изкуство, в което има много бизнес. Според г-н Симеонов цветовете, хармонията, чувствата, дават повод на служители и на посетители да се усмихнат и да дадат воля на собственото си въображение, докоснати от таланта на художника.

Таня Русева е юрист по образование с дългогодишна разнообразна практика като прокурор, съдия, адвокат, юрисконсулт. По време на четиригодишния си служебен престой в Русия тя се среща с художествените възможности на батика. По-късно рисуването върху коприна и стъкло става нейно хоби, което постоянно съпътства професионалната й дейност като юрист.

„Навярно ще продължа да рисувам картини, с масло. Макар и да изглеждат обикновени, достъпни, те са въплъщение на разнообразни чувства, емоции. Колкото е по-трудно нещо, толкова повече ме увлича, a всяка новост приемам за предизвикателство“, подчерта Таня Русева и изрази благодарност за съдействието от страна на Палатата.

„Цял живот се занимавам с правото, но изкуството нося в сърцето си“, заключи тя.

Изложбата може да бъде разгледана във фоайето на БТПП до 7 март 2017 г.


08.02.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад