Назад

Съпредседателят на БЯИС и зам. - председател на БТПП проведе среща с представителя на ХОНДА за Централна Европа

Тойофуми Фукушима изрази интерес за сътрудничество в областта на логистиката и компонентната база

Съпредседателят на Българо-японския икономически съвет (БЯИС) при БТПП и зам.- председател на Палатата Георги Стоев се срещна в Бизнес парк София с представителя на ХОНДА за Централна Европа Тойофуми Фукушима.

Той представи интересите на  японската компания в сферата на продажбите на новата генерация автомобили и  изрази интерес за сътрудничество в областта на логистиката  и  компонентната база.

Сред обсъжданите  теми по време на разговора между Фукушима и Георги Стоев бе и използването на пристанищната инфраструктура в България.

Съпредседателят на Българо - японския икономически съвет и зам.- председател на БТПП изтъкна  професионализма на членовете на  БЯИС  и готовността  им да работят за развитие на двустранните отношения и по конкретните проекти на японските партньори в България.

 Тойофуми Фукушима посочи, че е информиран от колегите си от други фирми като „Ядзаки Корпорейшън“, които са получили реална подкрепа  от БЯИС за проучвания и осъществяване на инвестиции по трите им завода в България.

В заключение представителят на ХОНДА за Централна Европа отправи покана към Стоев да участва в годишната среща на  Асоциацията на  японските автопроизводители през месец Октомври т. г.  в Токио.

 

25.08.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад