Назад

БТПП ще съдейства на най-новата българска търговска мисия на Арабския полуостров

Новоназначеният търговски представител на България в СТИВ към Посолството ни в Катар се запозна с дейността на БТПП

Константин Ненков, новоназначеният търговски представител на България в Службата по търговско-икономически въпроси (СТИВ) към Посолството ни в Катар посети БТПП.

Той проведе  среща с Цветан Симеонов, председателя на БТПП. От страна на Палатата Симеонов гарантира съдействие на най-новата българска търговска мисия на Арабския полуостров, която се очаква да бъде открита на 1 септември.

По време на разговорите двамата обсъдиха възможностите за сътрудничество в полза на българския бизнес, както и развитието на двустранни търговски отношения между двете държави.

Симеонов представи на новоназначения ръководител на СТИВ историята и дейността на БТПП - услугите, които Палатата предоставя на българския бизнес, дейността ѝ като работодателска организация, дейността на Арбитражния съд към БТПП, информационните издания и статистическите издания в подкрепа на икономическите анализатори и бизнесмени, възможностите за организиране на двустранни форуми.

Обсъдени бяха още въпроси от сферата на икономическите ни отношения с Катар, подписаните договори и споразумения между България и чуждестранните партньори от емирството, осъществяването на съвместни бизнес проекти.


25.08.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад