Назад

Новоназначеният посланик на Ирландия в България се запозна с дейността на БТПП

Н.Пр. г-н Майкъл Форбс и Цветан Симеонов обсъдиха и сътрудничеството на БТПП с партньори от Ирландия

Новоназначеният посланик на Ирландия в България Н.Пр. г-н Майкъл Форбс посети БТПП и се срещна с председателя на Палатата  Цветан Симеонов, само месец след като бе официално назначен на поста.

Г-н Симеонов  запозна госта си с 121-годишната история на БТПП и някои от уникалните услуги на Палатата – международните стандарти в търговиятаGS1 България, документи за безмитен внос АТА, икономическата класация ТОП „100“, статистика на общо 1500 български фирми и др. Той акцентира, че Палатата наскоро е била призната за национално представителна работодателска организация и е координатор на НПРО за 2016.

Н.Пр. г-н Майкъл Форбс бе информиран за реално и активно работещата мрежа от 28 регионални ТПП и за Съвета на браншовите организации към БТПП, които могат да оказват съдействие при посещения в страната – организирането на регионални срещи и визити на фирми в определени сектори.

Обсъдиха и сътрудничеството на БТПП с партньори от Ирландия. Председателят на БТПП представи членството на Палатата в международни организации и информира посланика за дейността на клуба на смесените и чуждестранни палати към БТПП.

Акцентът по време на  срещата бе  поставен върху услугите, които БТПП предлага в полза на бизнеса, независимо от националността на инвеститора - http://www.bcci.bg/bcci-services.html . Демонстрирано бе в реално време как функционират доброволният търговски регистър на БТПП и Арбитражният съд към Палатата.


26.08.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад