Назад

Междинни резултати след завръщането на бизнес делегацията, придружавала президента Плевнелиев в Бразилия и Аржентина обяви БТПП

Във връзка с успешно приключилата бизнес делегация, придружаваща президента на република България Росен Плевнелиев в Бразилия и Аржентина, Българската търговско-промишлена палата (БТПП) представя постигнатите договорености и резултати към момента:
БТПП продължава преговорите с Агенцията за насърчаване на инвестициите и търговията на Бразилия – APEX за включване на търговска мисия до България в програмата им за 2016 - 2017 година. След посещение на делегацията в Бразилия е поискана официално от ръководството на Националната камара на индустрията /CNI/ и Конфедерация на асоциациите на търговските палати /CACB / подкрепа на предстояща търговска мисия до България. Двете организации участват с представители в Борда на APEX.
 
От APEX  се извършат проучвания кои са секторите, които представляват интерес за бразилските фирми с цел посещение на подходящо изложение и участие в двустранен форум и B2B срещи. БТПП е потвърдила предложението си на събитието да бъдат поканени партньорски организации и фирми и от съседни държави: Румъния, Македония, Сърбия и др. с цел мултиплициране на ефекта и ползите от посещението и срещите.
 
С цел съгласуване на предстоящи ответни визити на партньорски организации и оказване на съдействие при наличието на запивания, БТПП е в контакт с Посолството на България в Бразилия и обменя идеи относно последващи стъпки за развитие и обогатяване на вече установените контакти.
 
Очакваме в резултат на отправената покана до Търговската палата на Аржентина и проведената среща с представители на аржентинското посолство у нас, да се осъществи посещение в България на аржентинска бизнес делегация.
 
От завръщането на делегацията преди по-малко от месец, редица бразилски и аржентински фирми в сферата на минната индустрия, хранително-вкусовата промишленост, недвижими имоти, консултации, медии и образование, химическа промишленост и текстил отправиха запитвания за намирането на партньори на български пазар. БТПП оказва съдействие чрез включването на запитванията в своите бази данни и разпространява информацията до над 7 000 български фирми, както и директно предоставя контактните данни на заинтересованите български компании. Запитванията може да откриете ТУК.
 

26.02.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад