Назад

Временно управляващият Посолството на Кралство Саудитска Арабия посети БТПП



Абдулазиз А М Ал-Матар, временно управляващ Посолството на Кралство Саудитска Арабия в София, обсъди с председателя на БТПП Цветан Симеонов състоянието на двустранните отношения. Констатирано бе наличието на потенциал за по-активно развитие на двустранните търговско-икономически връзки.

Дипломатът сподели, че Саудитска Арабия е направила значителна стъпка за по-добро използване на този потенциал и е отворила Посолство в София, като сега на ход е България за ответна инициатива. По съвместна оценка на Палатата и Посолството откриването на българско посолство в Рияд би имало незабавен ефект върху броя на туристите и интереса на предприемачите  от Саудитска Арабия.

Обсъдени бяха и възможностите за размяна на делегации, както и представянето на икономиката и инвестиционния климат на Саудитска Арабия на форум в София. По време на планираната презентация българските бизнесмени ще се запознаят с източниците на информация за търгове и обществени поръчки в Саудитска Арабия. Г-н Ал-Матар съобщи, че в момента тече приватизация в Кралството и има много възможности и програми за участие на български фирми. На база на постигнати договорености с Търговската палата на Саудитска Арабия, БТПП ще съдейства информация  от такъв характер  да достига до бизнеса.

Всички, които се интересуват от сътрудничество със Саудитска Арабия, могат да се свързват с дирекция „Международно сътрудничество и международни организации” на тел.: 02 8117 494, 8117 421 или e-mail:m.markova@bcci.bg.


25.02.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад