Назад

760 представители от 89 държави на глобалния форум на GS1 в Брюксел

В рамките на седмицата 22-26 февруари 2016 г.  в Брюксел се провежда форум на глобалната организация GS1 с участието на 760 представители от 89 държави, включително България. Част от пленарните сесии са посветени на качеството на данните за продуктите в електронната търговия и новите начини, по които клиентите търсят информация за продуктите. Едни от най-големите участници като Google, Procter & Gamble Company,  Macy's, Walmart  и Carrefour  се обединиха около тезата, че в съвременните  конкурентни  условията в търговията всеки производител или доставчик  за успешното развитие на своя бизнес и спечелване на доверието на потребителите е  необходимо да предостави  информация за своите продукти в добре структуриран, електронен вид. В тази връзка GS1 разработва нов стандарт - GS1 SmartSearch – за структурирани онлайн данни. 
 
Ползите за крайните потребители от внедряването на GS1 SmartSearch са осигуряване на по-съвместими резултати при онлайн търсения,  получаване на по-пълна и точна информация за търсените от тях продукти. Собствениците на търговските марки ще могат да попълват продуктовата информация, да проверяват точността на данните и лесно да отговорят на регулаторните изисквания. За онлайн магазините ползите са повече посещения на уеб страниците и увеличаване на продажбите. 
Освен идентификацията на продуктите и качеството на предоставяните данни в онлайн търговията друг основен проект е преминаването към новата версия на платформата за предоставяне на данни необходими в B2B отношенията.  
 
В сферата на здравеопазването голямо внимание се отделя на проекта Imagine за внедряване на стандартите GS1 в болниците за повишаване безопасността на пациентите. В своя презентация по време на форума, медицинската сестра  Godelieve Nijs  от University Hospitals Leuven, отправи призив към индустрията за маркиране с баркод на всяка отделна лекарствена доза.  В резултат от внедряването на bed scanning (сканиране при болничното легло) в болницата са намалени медицинските грешки, подобрява се лекарското наблюдение на пациентите, с 20% са намалени излишните лекарствени запаси.
 
В рамките на седмицата са планирани общо 45 работни групи по различни направления от внедряване на стандартите GS1.
GS1 България взе участие в традиционното изложение Market Place, на което Национални организации GS1 представят актуални проекти и решения, разработени на местно ниво. В изложението взеха участие 27 организации и фирми от цял свят и беше посетено от над 700 души.  На изложението GS1 България представи приложението БГ Баркод и продуктовия каталог, и как потребителите могат да получат информация за продуктите чрез сканиране на баркода.  Българският щанд бе посетен от г-н Мигел Лопера, президент и изп. директор на GS1 и г-н Тим Смъкър, почетен председател на GS1, които останаха впечатлени от функционалностите на апликацията. 
 
 GS1 България ще бъде домакин на Регионален форум GS1 в Европа през октомври 2016 година. По време на европейската регионална сесия, българската делегация, ръководена от Цветан Симеонов, председател на БТПП и GS1 България, отправи официална покана към европейските представители да се включат в едноседмичното събитие. Бе отчетен голям интерес от тяхна страна и се очаква форумът да бъде добре посетен. 
 

24.02.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад