Назад

В БТПП се проведе Второто състезание по международен търговски арбитраж в София





Между 19 и 21 февруари 2016 г. за втора поредна година, БТПП и Сдружението за международни състезания по право (СМСП) проведоха съвместно състезание по международен търговски арбитраж и международно търговско право.

Sofia Pre-Moot представлява симулиран арбитражен процес във връзка с приложението на Конвенцията на ООН за Международна продажба на стоки. То се провежда на английски език и има за цел да позволи на участващите университети да подготвят своите отбори за международното състезание Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot. Състезанието Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot се провежда във Виена през последните 22 години, като през 2015 година участие в него взеха близо 300 отбора от над 60 държави от целия свят.

Председателят на Арбитражния съд при БТПП доц. Кристиян Таков взе отношение по темата - присъждане на разноски в арбитражното производство в проведения семинар по актуални арбитражни въпроси. Емил Емануилов от Адвокатско дружество „Камбуров и партньори“ изнесе лекция по въпросите на доказването в арбитражния процес. Радослав Миков от Адвокатско дружество „Волф Тайс“ представи последните тенденции в международния търговски арбитраж.

На 20 и 21 февруари се проведоха пледоариите на представените отбори, където сили премериха отборите на университетите в Утрехт (Холандия), Свободен университет в Берлин, Латвийски университет, университетите в Сараево и в Скопие, Софийски университет и Великотърновски университет.

На първо място беше класиран отборът на Университета в Скопие. Участникът, представил се най-добре, е Душка Кузмановска също от Университета в Скопие.  

Спонсори на събитието са Асоциацията на независимите винари и адвокатските кантори "Камбуров и партньори" и "Волф Тайс".


25.02.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад