Назад

Инициативи на Бизнес съвета на организацията за Черноморско икономическо сътрудничество бяха представени в БТПП



Виктор Архипов, председател на Руския национален комитет за черноморско икономическо сътрудничество и ротационен председател на Бизнес съвета на организацията за Черноморско икономическо сътрудничество (ЧИС), се срещна с председателя на БТПП Цветан Симеонов.

По време на срещата бе обсъдено състоянието на Бизнес съвета към ЧИС и предстоящите избори за главен секретар и заместник главен секретар.

Виктор Архипов представи програмата на руското председателство, както и стартиралите вече инициативи – създаването на Асоциация на жените предприемачи в Черноморския регион и организирането на международно изложение и инвестиционен форум „Black Sea Expo 2016”.

Събитието ще се проведе в периода 27 – 29 април 2016 в Москва, изложбен център „CROCUS Expo” и ще обхваща следните сектори: електроника, хранително-вкусова промишленост, мода и текстил, автомобилна индустрия, строителство, телекомуникации, финанси, турзиъм, образование и др.

Председателят на Бизнес съвета на ЧИС сподели, че очаква Министерството на туризма на България, ИАНМСП и БАИ да подкрепят инициативата и да се включат в изложението, тъй като това ще доведе до значително увеличение на туристопотока от Русия към България.

Фирмите, които проявяват интерес за участие в изложение, могат да се свързват с дирекция „Международно сътрудничество и международни организации” към БТПП - тел.: 02 8117 494, 8117 489; e-mail: m.markova@bcci.bg


25.02.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад