Назад

Бизнес форум България – Кипър с участието на президентите на двете страни

Бизнес форум България – Кипър ще се проведе на 23 февруари 2016 г. в БТПП, гр. София, ул. Искър 9, етаж 1 с участието на президентите на България Росен Плевнелиев и на Кипър Никос Анастасиадес. Форумът се организира съвместно от Българската търговско-промишлена палата и Кипърската търговско-промишлена палата. 
 
Компаниите от Кипър, които ще присъстват на събитието и желаят срещи с подходящи български партньори работят в следните области: консултантски, счетоводни, данъчни, правни и финансови услуги, недвижими имоти, архитектура, строителство, инвестиции, туризъм, транспорт, авиотранспорт, търговия и др.
 
Кипър е един от традиционните външнотърговски партньори на България, като през 2014 г. страната е на 35-то място в износа ни и на 51-во място във вноса. 
 
Водещи стоки в износа за 2014 г. са: електрическа енергия, медикаменти, зърнени култури, млечни и сладкарски изделия, плочи от дървесни частици и др.
 
Водещи стоки във вноса от Кипър за 2014 г. са: арматурни артикули, месо, медикаменти, електроника, хранителни продукти,  машини и съоръжения за печатната индустрия и др.
 
За периода 1996-2014 г. инвестициите на Кипър в България възлизат на 2,104 млрд. евро, с което страната се подрежда на 6-то място по обем на инвестициите у нас и представлява относителен дял около 5 % от общия обем на преките чуждестранни инвестиции в България /по данни на БНБ/.
 
Кипърските фирми имат интерес към: участия в търгове, проекти, концесии, учредяване на смесени фирми за производство, за работа на ишлеме, за трансфер на ноу-хау или авторски права, за излизане на пазар на трети страни. 
 
 
Регистрационна карта: ТУК
 
Списък на кипърските компании, заявили участие: ТУК
 

22.02.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад