Назад

Хасковската търговско-промишлена палата чества за двадесет и първи път празника по зарязване на лозята „Св. Трифон Зарезан“

В традиционното събитие на Хасковската търговско-промишлена палата тази година участваха заместник-министър председателят и министър по демографската и социалната политика на Република България г-н Ивайло Калфин, Председателят на БТПП, г-н Цветан Симеонов, Председателят на ХТПП, г-н Янчо Янев, кметът на Община Хасково, г-н Добри Беливанов, народни представители, кметове от областта, председатели на регионалните търговско-промишлени палати (камари), представители на партньорски организации от Турция и Гърция, както и представители на местния бизнес и на водещи фирми от страната.
 
От страна на представителите на чуждите мисии в Република България участваха посланици и пълномощни министри на Алжир, Украйна, Беларус, Либия, Словения и доайенът на дипломатическия корпус Н.Пр. д-р Ахмед Ал Мадбух, посланик на Държавата Палестина, както и търговски представители и съветници на Полша, Унгария, Руска Федерация, Испания.
 
На традиционната среща с бизнеса, представителите на държавната и местната администрация се проведе дискусия на тема „Мерки в подкрепа на бизнеса“. В срещата участва и вицепремиера и социален министър Ивайло Калфин. Представяне на икономическите възможности на община Хасково бе направено от кмета на общината г-н Добри Беливанов.
 
След дискусията, на официална церемония, Хасковската търговско-промишлена палата връчи грамоти на фирми и личности за постигнати високи резултати и съдействие за проспериране на българския бизнес. Отличени бяха:
ВИНАРСКА ИЗБА "BLACK ROCK" НА ФИРМА "Т-УАЙНС" ЕООД, с. Коларово, обл. Хасково
- за най-голяма инвестиция в лозаро-винарския бранш през 2015 г. в област Хасково 
 
“МЛЕЧНА ПРОМИШЛЕНОСТ-ХАСКОВО”ООД, гр. Хасково - за активно участие в инициативи на ХТПП.
 
“АРАС ТЕКСТИЛ" ООД”, гр. Харманли - за най-голям износител в текстилния бранш през 2015 г. в област Хасково.
 
“СКАЙ МОНТ” ЕООД, гр. Хасково - за динамично развиваща се фирма и инвестиции в металообработващия бранш през 2015 г. в област Хасково.
 
Г-Н НЕДЯЛКО ДЕЛЧЕВ – Член на Управителния съвет на ХТПП - за изключителен принос при постигане целите и задачите на ХТПП.
 
Г-ЖА ЕЛМАЗ АСЛАН – Председател на Сдружението на жените предприемачи в гр. Одрин, Република Турция - за подпомагане на трансграничните бизнес отношения. 
 
Преди официалната среща се проведе заседание на Съвета на председателите на Българската търговско-промишлена палата. Разгледаха се теми, свързани с устойчивото развитие на Единната система на БТПП и РТПП(К). Обсъдени бяха и въпросите, свързани с подготовка на необходимите документи за участие на БТПП и РТПП(К) в процедурата за установяване наличието на критериите за представителност на национално равнище.
 
На 13 февруари гостите на ХТПП посетиха лозовите масиви на Винарска изба „Кастра Рубра”, с. Коларово, общ. Харманли, където се състоя празничния водосвет с традиционно зарязване на лозята. Участниците в празника разгледаха производствената база на Винарска изба „Кастра Рубра”. Домакините посрещнаха гостите с интересна фолклорна  програма и дегустация на качествени български вина.
 

15.02.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад