Назад

Асарел Медет – пряк член на БТПП, е носител на голямата награда "Инвеститор на годината" 2015Българската агенция за инвестиции (БАИ)  връчи наградите „Инвеститор на годината“ 2015 и отличи най-значимите инвестиционни проекти, реализирани в България през изминалата година.

На събитието присъстваха вицепремиерите Меглена Кунева и Томислав Дончев, министрите Божидар Лукарски, Николина Ангелкова, Ивелина Василева, Лиляна Павлова, зам.-министрите Любен Петров и Даниела Везиева, посланици, представители на бизнес средите. Сред специалните гости бе председателят на БТПП Цветан Симеонов.

Отличията, които бяха връчени, се присъждат на компании за направените от тях устойчиви инвестиции, разкриването на нови работни места и внедряването на високи технологии.

Минно-обогатителният комплекс "Асарел Медет" – пряк член на БТПП, е носител на голямата награда "Инвеститор на годината" за 2015 г.

"Асарел Медет" и "Асарел Панагюрище здраве", в която минната компания е мажоритарен акционер, получиха наградата за проекта си за медицински комплекс с 296 легла в града, в който ще бъдат заети 700 души болничен и неболничен персонал. Проектът е на стойност около 60 млн. лв.

Носител на отличието за иновативен бизнес за 2015 г. е производителят на стени за катерене "УолтопияООД" (член на БТПП), който през миналата година привлече нови инвеститори, които вложиха в бизнеса 11.4 млн. евро.

Производителят на автомобилни компоненти "Костал България ЕООД", който през декември откри второто си предприятие в Смолян, получи наградата в категория "Инвестиция в разширяване на бизнес". 

Призът за "Инвестиция в човешки капитал" получи предприятието за производство на каучукови уплътнения за автомобилната промишленост "Стандард профил България ЕАД" (член на БТПП). 

В категория "Инвестиция на зелено на годината" журито отличи "Уудуърд България ООД" - доставчик на иновативни силови електронни системи, предимно за фотоволтаични централи и вятърни турбини.

В тазгодишното издание на конкурса бяха връчени и три почетни награди. В категория "Успешен стартъп" беше отличена компанията "Мелиса клаймът ООД", която произвежда устройство за енергийно ефективно управление на климатици чрез мобилно приложение. Почетната награда за "Инвестиция в сливане/придобиване" беше присъдена на американския производител на подови настилки „Мохаук индъстрийз”, който през 2015 г. придоби българския производител на плочки "КАИ груп".

Община Костинброд получи отличието за община в България с най-много инвестиции.


11.02.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад