Назад

120 години от създаването на търговско-промишлените палати в България отбеляза ТПП-Добрич





Тържествена сесия на Общинския съвет - Добрич. Снимка: Добруджа ТВ

ТПП-Добрич отбеляза 120 години от създаването на търговско-промишлените палати в България. 

Председателят на БТПП Цветан Симеонов взе участие като официален гост на тържествената сесия на Общински съвет - Добрич по повод 75 години от подписването на Крайовския договор и възвръщането на Южна Добруджа към България. Събитието съвпада с отбелязването в Добрич на 120-годишнината на търговско-промишлените палати.

На тържествената сесия Цветан Симеонов напомни на обществеността важното значение на 120-годишната история на БТПП и поздрави гражданите на Добрич по случай празника на града от името на членовете на БТПП.

Констатирано бе, че местните власти в Добрич се отнасят с отговорност и загриженост към фирмите и че всеки път добавят стойност и подобрения в средата, в която работят. В обръщение към местния бизнес Цветан Симеонов посочи, че БТПП ще продължи да бъде надежден източник на информация, опора и подкрепа за реализиране на идеите на фирмите.

Възможности за подпомагане на местния бизнес бяха обсъдени на среща между Цветан Симеонов и УС на ТПП-Добрич, социалните партньори и заместник областният управител Йордан Йорданов.

Като част от програмата на честването на 120-годишнината бе организирана кръгла маса на тема „Иновативни стратегии за увеличаване на конкурентноспособността“, част от националната инициатива „Бизнес устойчивост и растеж“. Представители на фирми и институции от региона дискутираха с представители на КОФАС БЪЛГАРИЯ иновативни решения за увеличаване на конкурентноспособността на МСП пред местни и чуждестранни контрагенти, защитата на плащанията и управление на финансовите рискове.

В КК "Албена" се проведе конференция на тема "RESPONS - Новите предизвикателства пред съвременния мениджър на малки хотели и ресторанти", организиран от ТПП-Добрич и Франкофонската програма по хотелиерство и ресторантьорство при НБУ в рамките на проект „Алианс на уменията за устойчиво управление на малки хотели и ресторанти/RESPONS”. В семинара взеха участие хотелиери и ресторантьори от област Добрич, от Регионалния инспекторат по образованието, местни власти, социални партньори.

По време на посещението на председателя на БТПП в Добрич бе проявен интерес от много местни медии. 


29.09.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад