Назад

Българо-румънски бизнес форум ще се проведе в БТПП



Българо-румънски бизнес форум ще се проведе на 1 октомври 2015 г. /четвъртък/ от 11:30 часа в БТПП. Събитието се организира от БТПП, съвместно с Министерство на икономиката на България, Службата по търговско-икономически въпроси към Посолството на България в Букурещ, ТПП Букурещ и ТПП Прахова. 
 
Румъния е традиционен търговски партньор на България. Стокооборотът между двете страни възлиза на 3,5 млрд. евро годишно, като през 2014 г. бележи увеличение с 2,7% спрямо 2013 г. Основни стоки, които страната изнася за северната ни съседка, са пръти от желязо, трактори, машини и устройства за събиране на реколтата, пшеница, царевица, медикаменти. Вносът от Румъния се състои от нефтени продукти, отпадъци и отломки мед, нефтен газ и газообразни въглеводороди, пневматични гуми, медикаменти, инсектициди, отрови за гризачи, фунгициди, хербициди.
 
На форума се предвижда да вземат участие представители на търговско-промишлените палати на Букурещ и Прахова. Бизнес делегацията включва фирми от следните области: строителство, недвижими имоти, туризъм, машиностроене, логистика, опаковъчни материали, консултации и др.
 
Фирмите, които имат желание за участие е необходимо да изпратят попълнена регистрационна карта до 29 септември /вторник/ 2015 г. на e-mail: m.markova@bcci.bg. Участието на форума е безплатно. Предвиден е превод – български – румънски език за официалната част.
 
За допълнителна информация: дирекция ”Международно сътрудничество и международни организации”: тел:02/ 811 7494 , 811 7421
 
Приложения:
 

24.09.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад