Назад

Нови планове за развитие на търговско–икономическите отношения с Полша



Гражина Хоронжикевич, съветник и ръководител на отдела за промоция на търговията и инвестициите към Посолството на Полша в България се срещна с председателя на БТПП Цветан Симеонов. 
 
Визитата бе по повод новия 4-годишен мандат на д-р Хоронжикевич в България. 
 
Цветан Симеонов представи последните новости в развитието на дейността на Палатата, насоките за подобрение на икономическата ситуация, както и затрудненията пред бизнеса. Той обърна внимание и на развитието в отношенията на БТПП с партньори от Полша и доброто сътрудничество с Българо-полската търговско-промишлена камара
 
Д-р Хоронжикевич предостави информация за новите планове за развитие на двустранните търговско–икономически отношения и за предстоящи двустранни събития. Тя съобщи и за инициатива на българи в Полша за учредяване на Полско-Български Консултантски клъстер под егидата на Полско-Българската търговска камара във Варшава.  
 
В хода на разговора бе констатирана необходимостта от обновяване на Споразумението за сътрудничество с Търговско-промишлената палата на Полша, сключено през 2002 г. В тази връзка бяха обсъдени възможностите за насърчаване и подготовка на бизнес делегация от Полша. Д-р Хоронжикевич сподели, че въпреки добрите позиции на Полша и България сред икономиките от ЕС, все още съществува неизползван търговски потенциал. Тя акцентира върху положителения елемент в двустранните отношения - сериозното изменение на структурата на износа на България към Полша и по-големия дял на преработени стоки.
 
Цветан Симеонов изрази удовлетвореност от назначението на д-р Хоронжикевич тъй като в нейно лице БТПП има добър и надежден партньор. БТПП ще съдейства за изпълнение на задачите ѝ през новия мандат. 
 

24.09.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад