Назад

Перспектива за задълбочаване на икономическите връзки България - Словакия и съседните страни





Външноикономическите отношения между България и Словакия, както и необходимостта от стимулиране на инвестициите в двете страни, бяха обсъдени на среща между посланика на Словакия в България Н.Пр. Мариан Якубоци и председателя на БТПП Цветан Симеонов. Предмет на анализ бяха и съседните на Словакия страни – Полша, Унгария и Чехия, формиращи Вишеградската група. 
 
Посланик Якубоци информира, че Словакия председателства Вишеградската група за периода 1 юли 2014 г. – 30 май 2015 г. В тази връзка в началото на 2015 г. в България се планира специално събитие с фокус върху положителните перспективи на двустранното и многостранното сътрудничество в Централна и Източна Европа.
 
Цветан Симеонов представи основните насоки в дейността на БТПП и на нейните членове-фирмите, с интереси за задълбочаване на икономическите връзки със Словакия и страните от региона. 
 
По този повод председателят на БТПП потвърди готовността на Палатата да съдейства за осъществяването на предстоящото събитие през следващата година. 
БТПП ще информира допълнително относно темите и датата на събитието.
 
За контакти:
Дирекция "Международно сътрудничество и международни организации", БТПП
Тел.: 02/ 8117 489
E-mail: interdpt@bcci.bg
 

 


03.10.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад