Назад

Европейски парламент на предприятията – на 16 октомври 2014 в Брюксел



На 16 октомври 2014 г. в Брюксел ще се проведе трето издание на Европейския парламент на предприятията (European Parliament of Enterprises - www.parliament-of-enterprises.eu). Събитието се провежда веднъж на всеки две години в сградата на Европейския парламент в Брюксел. Организира се от ЕВРОПАЛАТИ. Българската търговско-промишлена палата подготвя участието на 17 бизнесмени и 8 VIP гости, представители на различни институции от България.

Тази година се очаква да участват около 1000 представители на бизнеса от 45 европейски страни. Събитието дава възможност на бизнес обществото да  се включи в европейски дебат по актуални и жизненоважни за бизнеса теми, както и да контактува пряко с представителите на Европейските институции.

Целта на Европейския парламент на предприятията (ЕПП) е да се постигне по-добро разбиране от страна на европейските законодатели на нуждите, притесненията и предизвикателствата, с които ежедневно се срещат предприемачите. ЕПП ще позволи на предприемачите да вникнат в целите на ЕС и ролята на всяка институция в законодателния процес.

Фирми от различни сектори на икономиката и различна големина ще дискутират четири основни теми в рамките на Европейския парламент на предприятията и ще гласуват по важни въпроси, които касаят бизнеса. Целта на тази дискусия е да се подпомогне определянето на ключовите за бизнеса аспекти по отношение на новото европейско законодателство.

Области за дебат:

  1. интернационализация – глобален икономически растеж, споразумения за свободна търговия, трети пазари, европейска икономическа дипломация;
  2. умения и човешки ресурси – професионално обучение и практика, младежка безработица, търсена и предлагана квалификация;
  3. финансиране – достъп до финансиране, ценни книжа, краудфъндинг, закъснели плащания;
  4. енергия – енергийна ефективност, климатични промени, конкурентноспособност.

В събитието ще участва Мартин Шулц, председател на Европейския парламент, както и комисари и представители на редица европейски институции.

Приложения:

- програма на Европейски парламент на предприятията /английски език/ : ТУК

- списък на българските участници: ТУК

- информация за Европейски парламент на предприятията /английски език/: ТУК

 

Важно за журналистите: поради стриктните изисквания за достъп в Европейския парламент, е необходимо предварително акредитиране при организатора на събитието – ЕВРОПАЛАТИ, за осигуряване на бадж. Командированите или базирани в Брюксел журналисти, проявяващи интерес, моля да изпратят до 9 октомври 2014 г. (четвъртък)  на e-mail: sampaio@eurochambres.eu следната информация: Name, Media, Date of Birth, Place (residence), ID number, Nationality, Which material will he/she bring (camera to film or photo camera, laptop, recorder, etc).

Журналистите ще имат достъп до основната зала, където се провежда заседанието и галерията, където ще бъдат разположени гостите. Ще имат възможност да използват и прес рум.

 

За повече информация:

Susete SAMPAIO, EPE Press Officer

Tel +32 (0)2 282 08 56 ; Mob +32 (0)491 27 91 60

e-mail: sampaio@eurochambres.eu

 

Дирекция Международно сътрудничество и международни организации, БТПП

тел.: 02 8117 489, 8117 494

e-mail: G.Dimitrova@bcci.bg


30.09.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад