Назад

Среща между ръководствата на БТПП и Камарата на испанската промишленост и търговия в България

Съвместни инициативи на Камарата на испанската промишленост и търговия в България (КИПТБ) и Българската търговско-промишлена палата (БТПП) обсъдиха на среща в БТПП председателите на двете организации Алберт Марко и Цветан Симеонов. В срещата участва и зам. председателят на КИПТБ Делян Гривишки.  
 
Обсъдено бе провеждането през есента на 2014 г. на информационно събитие за български компании, проявяващи интерес към испански франчайз вериги. Набелязани  бяха и събития за запознаване на Камарата на испанската промишленост и търговия в България, както и нейните членове, с други смесени палати в България в рамките на Клуба на смесените и чуждестранни палати към БТПП и извън него.
 
Бе дискутирана и възможността испански консултанти в областите екология, околна среда и енергетика да посетят България и да представят испанския опит при използване на европейски фондове и средства за проекти в тези сектори.
 
Гостите изразиха притеснения на испански компании, членове на смесената камара от затруднения и нередности при участие в обществени поръчки. 
Цветан Симеонов потвърди позицията на БТПП за необходимостта от оптимизиране на правилата за провеждане на обществени поръчки и актуализиране на Закона за обществените поръчки.
 

29.09.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад