Назад

Предстои провеждане на международно състезание по арбитраж в БТПП



Международно състезание  по арбитраж /Pre-Moot/ ще се проведе в БТПП в  началото на 2015 г.  В  подготвителното състезание ще участват  български отбори от студенти по право. 
 
Това бе коментирано на среща между адв. Олег Темников - треньор на отбора на СУ „Климент Охридски” и главен координатор по организацията на международното състезание по арбитраж, Димитър Делчев - юрист /Eurolex Bulgaria/ и председателя на БТПП Цветан Симеонов.
 
Обсъдена бе възможността за  участие на БТПП в организацията на международното събитие и подпомагане в подготовката на българските отбори за успешното им представяне.
 
През 2014г. в състезанието са участвали 3 български отбора от Софийски Университет „Св. Климент Охридски“, Нов български университет и Русенски Университет „Ангел Кънчев“. Съществува възможност България да разшири участието си и с други отбори от други университети. Това ще позволи една по-реална оценка на нивото на обучение в университетите в България, както и съпоставянето му с обучението в чужбина.
 
БТПП ще окаже пълно съдействие по осигуряване на основната част от логистиката на предварителното подготвително състезание,  намиране на партньори сред юридически организации и кантори в България и чужбина,  висши учебни заведения с преподаване на право, както и търговски представители на европейски страни, участващи активно в състезанието. 
БТПП допълнително ще информира за точния период на провеждане на състезанието.
 
За контакти:
 
Арбитражен съд при БТПП
Тел: 02/ 8117 560
Е-mail: acourtsc@bcci.bg
 
Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“, БТПП
Тел.: 02/ 8117 421;
Е-mail: irelations@bcci.bg
 
 

01.10.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад