Назад

БТПП бе домакин на бизнес срещи с украински фирми

БТПП бе домакин на бизнес срещи с украински фирми, организирани съвместно с Търговско-промишлената палата на Украйна. При официалното откриване на срещите бе сключен Меморандум за сътрудничество между БТПП и украинската търговско-промишлена палата. Съществуват възможности за развитие на търговско-икономическите отношения между България и Украйна, въпреки напрегнатата ситуация в региона в последно време, отбеляза при председателят на БТПП Цветан Симеонов и посочи, че в последните години връзките с Търговско-промишлената палата на Украйна са се интензифицирали, както и че БТПП среща сериозна подкрепа в лицето на Българо–украинската индустриална камара (БУИК) и поддържа доброто сътрудничество с Посолството на Украйна в България.
 
Зам-председателят на украинската търговско-промишлена палата Виктор Яновски изтъкна, че България е голям търговски партньор на Украйна. Посланикът на Украйна у нас Микола Балтажи отправи апел за възстановяване на бизнес отношенията между двете страни и се обърна към българския бизнес с молба за подпомагане на засегнатите райони в Украйна.
По думите на Лидия Шулева, председател на Българо–украинската индустриална камара, организираното събитие е ясен сигнал за желанието на украинския бизнес за възстановяване на възможностите за сътрудничество и развитие на съществуващия потенциал. 
 
Представителите на българския бизнес имаха възможност да обменят информация с представителите на ТПП Украйна, както и с местни фирми.
 

01.10.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад