Назад

Представяне на Сертификат за отличие /Excellent SME/ за по-висока конкурентоспособност на МСП на Панаира в Пловдив



Електронният Бизнес Сертификат за отличие /Excellent SME/ - атестат за по-висока конкурентоспособност на малките и средни предприятия / МСП / ще бъде промотиран за първи път на Международния технически панаир в Пловдив на 1 октомври
 
Сертификатът  се издава от БТПП в сътрудничество с Кофас България - част от една от най-авторитетните агенции за кредитен рейтинг. 
Основната цел на сертификата е да промотира успешни средни и малки предприятия, стабилния и сигурен бизнес, добрите бизнес практики, както и да увеличи прозрачността на пазарите. Очакванията са Excellent SME да помогне на бизнес партньорите да снижат финансовите и другите рискове при сключване на бизнес споразумения. Той е още една добра възможност за представянето на МСП на международните пазари и в интернет пространството. Чрез него местните и международните бизнес партньори могат да проверят съществуването на фирмата, точния уеб-адрес и най-вече кредитоспособността й. 
Предимствата и ползите на Excellent SME ще бъдат представени в Палата 6, конферентна зала 2 от 10:30 часа.
 
Услугите на Информационната система на Единния доброволен регистър на БТПП са достъпни за всяка интересуваща се фирма  в Палата 6, конферентна зала 2 от  11:30 часа. 
 
На 1-ви октомври БТПП предлага и безплатни консултации по следните теми: 
Как да регистрирам търговско представителство на чуждестранно лице по смисъла на чл. 24 ал.1 от Закона за насърчаване на инвестициите;
Предимства за фирмите при ползване на АТА карнет – международен митнически документ за временен внос, износ и транзитно преминаване на стоки;
Сертификатът за форсмажор – подпомага фирмите за освобождаване от отговорност при забава в изпълнението на търговски договор, вследствие на настъпила „непреодолима сила“.
 
Експерти на БТПП ще бъдат на разположение за информация и консултации от 12:00 до 14:00 часа в Палата 6, конферентна зала 2.
 

30.09.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад