Назад

БТПП и Кофас България стартират проект за устойчивост и растеж за фирмите

Българската търговско-промишлена палата и Кофас България, водеща компания за кредитно застраховане, бизнес информация и събиране на вземания започват провеждане на поредица от кръгли маси за бизнеса в редица градове от страната. 
 
Съвместната инициатива е на тема „Проект бизнес устойчивост и растеж” и цели да даде полезно ноу-хау за осигуряване на стабилност, защита от рискове и финансиране на дейността на компаниите. За всеки град е избрана различна тема на кръглата маса в съответствие с нуждите на конкретния регион. За всяка от тях е предвидена и дискусия, в която участниците ще могат да разискват и по-широк кръг от въпроси за устойчивост и растеж на фирмите. 
 
По време на кръглите маси експерти от БТПП и Кофас България ще дадат конкретни практически решения за управление на паричните потоци и за по-висока конкурентоспособност на българския и международния пазар. Специално внимание ще се обърне на защитата от рисковете от неплащане, което придобива все по-голяма значимост в страната ни и което заплашва да наруши оперативната работа на компаниите. Ще бъдат дадени и някои идеи за осигуряване на финансиране, от които фирмите могат да се възползват. Участието в кръглите маси е безплатно.
 
Първата среща ще се проведе в Пловдив в рамките на Международния технически панаир - на 29 септември от 13:30 часа в Панаирна палата 6 /конферентна зала 2/. Темата е „Финансиране на износа и защита от рискове от неплащане”. Предвижда се провеждането на кръгли маси в: Бургас - 16 октомври, Ямбол - 29 октомври, Стара Загора - 30 октомври, Плевен - 6 ноември, Русе - 7 ноември, Варна - 13 ноември. 
 
При интерес проектът ще продължи и в други градове от страната.
 
Кофас Груп, световен лидер в областта на кредитното застраховане, предлага на компаниите по света решения за защита срещу риск от финансови загуби от техни клиенти, както на местните, така и на международните пазари. За 2013 г. групата разчита на съдействието на 4 440 служители и отчита консолидиран оборот от 1.440 млрд. евро. Представена директно или индиректно в 97 страни по света, Кофас прави по-сигурни транзакциите на над 37 000 компании в повече от 200 страни. Всяко тримесечие  групата публикува анализ на риска за 160 страни по света, на база на уникалните си познания за платежоспособността на компаниите, и на опита на своите 350 оценители на риска, намиращи се в близост до клиентите и техните длъжници.
Във Франция Кофас управлява гаранции по износа от името на френската държава.
 

19.09.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад