Назад

Новоназначеният посланик на Япония посети БТПП



Н.Пр. Масато Ватанабе е в София от една седмица и избра сред първите му разговори с български партньори да направи среща в БТПП. Той дискутира с председателя Цветан Симеонов и зам.-председателя Георги Стоев възможностите за съвместно сътрудничество.

Председателят на Палатата запозна посланик Ватанабе  с дейността на БТПП и с изключително активното взаимодействие с Посолството на Япония в София и с партньори от далечната източна страна. Сред тях са Японската търговска палата, Японската организация за външна търговия – ДЖЕТРО, Търговските палати в Токио, Осака, Нагоя, Осакския институт за външна търговия, Федерацията на икономическите организации - КЕЙДАНРЕН, Японската асоциация за търговски арбитраж и др.

Георги Стоев , като представител на ръководството на Българо-японския икономически съвет и на Асоциацията за техническо обучение на чужденци в Япония (AOTS), направи обзор на сътрудничеството с японски партньори. Той обърна внимание и на активните японски компании, които са предпочели България като инвестиционна дестинация и продължават да разкриват нови работни места, по примера на Язаки корпорейшън.

Посланик Ватанабе информира за инициативи на посолството до края на 2017 г. Сред тях е лекция на японски професор по икономика, която ще се проведе на 24 октомври в София на тема възможностите, предоставяни от Споразумението за икономическо партньорство между ЕС и Япония. Събитието се организира със съдействието на БТПП. Очаква се и посещение на представители на Комисията за защита на лични данни от Япония и провеждане на срещи в София. Предстоят и традиционните дни на японската култура през месец октомври. БТПП се ангажира да разпространи допълнителна информация за събитията.


20.09.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад