Назад

Бизнес делегацията в Израел посети фирми в градовете Ришон ле Цион и Беер Шева

Запознаване с постижения в областта на пречистването на отпадни води и капковото напояване

Работната програма на бизнес делегацията в Израел, организирана от БТПП продължи с посещението на фирми в областта на пречистването на отпадни води и капковото напояване.

Представителите на бизнеса, придружаващи заместник-министъра на околната среда и водите Николай Кънчев, посетиха няколко фирми в градовете Ришон ле Цион и Беер Шева. Членовете на делегацията бяха запознати с постиженията на израелските фирми Shafdan и Netafim в областта на пречистването на отпадни води и повторното им използване, както и най-модерните технологии в капковото напояване.

Делегацията проведе и среща в общината на Ришон ле Цион с Михаил Раиф, член на Общинския съвет, отговарящ за външноикономическите отношения и фирмата, пряко отговорна за водоснабдяване и канализация на общината. Състоя се оживена дискусия, в която бяха анализирани приликите и разликите в осъществяване на тази дейност в България и Израел. От българска страна участие взеха ръководителите на ВиК от Враца, Кюстендил, Плевен, Хасково и Ямбол. Особен интерес от българска страна представляваше намаляването на загубите при третиране на водата. В Израел те са под 5%.

Бизнес делегацията се предвижда да се завърне в България утре, 15 септември.


14.09.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад