Назад

БТПП издаде наръчник за МСП от туристическия сектор



Българската търговско-промишлена палата в ролята си на партньор по проект “ALL NOW”, финансиран по европейската програма COSME, издаде наръчник за комуникацията с хора с увреждания.

Наръчникът е насочен към туроператори и други професионалисти в сектора туризъм, които искат да предлагат своите услуги на горепосочената целева група. Акцентът е поставен на комуникацията с глухонеми и хора с намалено зрение. Наръчникът включва добри практики и инструменти за достигане до хората с увреждания, включително идеи за видеа със субтитри, начини за публикуване на лесно достъпна информация на сайтовете, избор на подходящ контраст и шрифт на текстовете и други. Това е само част от резултатите по проекта “ALL NOW”, чиято цел е да промотира достъпност в сектора туризъм, да създаде маршрут и подходящи услуги за хора с различни физически проблеми.

На по-късен етап е предвидено създаването на интерактивна платформа с информация за дестинации, фестивали и хотели, които предлагат условия за достъп на хора с увреждания. Не на последно място проектът цели да увеличи управленските способности на предприятията в сектора и да създаде условия за достъп до една нова целева група, стимулирайки растежа на месния бизнес. Партньори по проекта са организации от България, Германия и Италия, като срокът за изпълнение е до края на 2017 г.

За повече информация, моля следвайте линка към страницата на проекта: http://www.bcci.bg/bulgarian/projects/allnow/description.htm

За да получите наръчник в електронен вариант, свържете се с Европейски иновационен и информационен център на имейл: een@bcci.bg

 


06.07.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад