Назад

БТПП участва в семинар, посветен на възможностите за търговия и инвестиции в България



В хотел Рамада се проведе семинар на тема: "Възможности за търговия и инвестиции в България", организиран от Българско-турската търговско-индустриална камара (БТТИК) и Посолството на Турция в София. В семинара участие взеха представители на над 100 български и турски компании.

Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев приветства участниците в събитието и акцентира на предимствата, които страната ни предлага на чуждестранните инвеститори и благоприятните данъчни условия. 

Н.Пр. посланик Сюлейман Гьокче направи обзор на двустранните икономически отношения между България и Турция.

Председателят на БТПП взе участие в дискусията, като акцентира върху значението на развитието на двустранните връзки като основа за издигане на още по-високо ниво на добросъседството. Отбеляза и доброто сътрудничество с Турско-българския бизнес съвет и приноса на неговия председател Осман Ак.

Специална благодарност бе изказана и на председателя на БТТИК Фикрет Индже.

Членовете на БТТИК бяха насърчени да използват широкия набор от услуги, които БТПП предоставя на местни и чуждестранни фирми, като новата версия на Доброволния електронен търговски регистър, издаването и заверяването на електронни документи, дигитализирането на Арбитражния съд.

Отбелязана бе и ролята на регионалните палати в системата на БТПП в развитието на двустранното сътрудничество с Турция.


03.07.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад