Назад

Глобален форум на GS1 започна в Брюксел







За поредна година в Брюксел се провежда Глобален форум GS1. Това издание на Форума е посветено на 40-годишнината от създаването на организацията.  За участие са регистрирани повече от 600 представители на 94 страни по света. България ще участва с делегация, водена от Цветан Симеонов, председател на БТПП и председател на Бюрото на GS1 България, която включва членове на Бюрото и експерти от GS1 България.
 
Глобалният форум започва днес - 17 февруари - с работни групи по различни направления на стандартите:
- Новата версия на EPCIS, информационни услуги за споделяне на информация и гарантиране на прозрачността по веригата за снабдяване с използване на радиочестотната идентификация;
- Представяне на спецификациите за GS1 QR код и областите за неговото приложение;
- Аспектите на UDI (уникален идентификатор за медицински изделия) и как стандартите GS1 отговарят на тези изисквания.
 
Глобалният форум GS1 бе открит официално от Мигел Лопера, Президент на GS1. В първия ден са предвидени още пленарни сесии за стандартите GS1 в транспорта и логистиката и как те допринасят за повишаване на прозрачността по веригата за снабдяване, както и за ролята на Глобалните стандарти в здравеопазването и новите регулации.
 
Форумът продължава до 20-ти февруари. Предвидени са различни интересни пленарни сесии, работни групи, обучения, изложение, Регионални форуми и много възможности за обмен на опит, както и срещи на Борда на GS1.
 

17.02.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад