Назад

Среща с временно управляващия посолството на Грузия в София

Ирина Яшагашвили, която в момента изпълнява длъжността временно управляващ посолството на Грузия в София, посети БТПП и проведе срещна с председателя на Палатата Цветан Симеонов.

Основна тема в разговора им бе предстоящото подписване на споразумение за свободна търговия между Грузия и Европейския съюз и отражението на икономическите отношения между България и Грузия .

В тази връзка Ирина Яшагашвили информира за предстоящото провеждане в края на месец март тази година в гр. Тбилиси, Грузия на конференция и бизнес форум на тема “Икономическа интеграция с Европейския съюз – перспективи и възможности” и отправи покана към представителите на българския бизнес. Организатор на форума е Министерството по европейската и евро-атлантическата  интеграция на Грузия, а съорганизатор - Министерството на икономиката и устойчивото развитие на Грузия. 

Заинтересованите за участие български компании могат да открият програма на конференцията ТУК 

и програма на бизнес форума ТУК.

БТПП подкрепя предстоящото подписване на споразумението за свободна търговия между Грузия и ЕС, което ще допринесе за разгръщането на по-активни икономически отношения между държавите от черноморския регион.

От началото на тази година до 30 юни 2014 г. Бизнес съветът към организацията за Черноморско икономическо сътрудничество (ЧИС), в който участва и Грузия, се председателства от БТПП. 


13.02.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад