Назад

Предстои представяне на възможностите за бизнес в Судан и бизнес-визита в Хартум

Възможностите за правене на бизнес в Судан ще бъдат представени пред българския бизнес на форум в София и по-късно през годината – чрез бизнес-визита на представители на българските делови среди до Хартум, Судан. За това се договориха при среща в БТПП извънредният и пълномощен посланик на Судан в София Елтаиб Абулгазим и председателят на Палатата Цветан Симеонов. В срещата участва и търговският аташе към посолството Хайтам Бадрелдин Халил.
 
Форумът, на който ще бъдат презентирани възможностите за правене на бизнес в Судан, ще се проведе през първата половина на 2014 г. в БТПП, а бизнес-посещението в Судан  - до края на годината. Целта е да се запознае българският бизнес с икономическия потенциал на Судан, включително и на място, за което БТПП ще организира бизнес-пътуването съвместно със посолството на Судан у нас и Суданската бизнес Асоциация. Според посланик Абулгазим най-подходящ период за посещение в Судан, предвид климатичните условия в страната, е месец ноември. 
 
По време на срещата, посланик Абулгазим представи актуална информация за икономическата ситуация в Судан и изрази  желание и надежда повече български компании да участват в икономическото развитие и модернизиране на страната и подчерта че България е позната там от миналото с продукцията си.  
Сред областите, представляващи интерес за двустранно сътрудничество са селското стопанство (производство на торове), минното дело (залежи на злато и мед), строителството (в момента се изграждат язовир, летище, спортни комплекси и инфраструктура.), производство и износ на захар, хранително вкусовата промишленост, преработка на кожа, фармацевтична индустрия.
 
Български компании, желаещи да участват в предстоящия бизнес форум, могат да заявят своя интерес на имейл: irelations@bcci.bg или на тел. 02/8117421, Дирекция “Международно сътрудничество и международни организации”, БТПП. 
 

13.02.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад