Назад

Бизнес среща България-Виетнам за насърчаване на търговията и инвестициите

14 май 2024 г, 9:30 ч., София, ул. "Искър 9", Зала А на БТПП


УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

БТПП има удоволствието да Ви информира за предстояща бизнес среща България – Виетнам за насърчаване на търговията и инвестициите. Събитието се подготвя съвместно с Посолството на Виетнам в София и Министерството на икономиката и индустрията в рамките на 24-та сесия на българо-виетнамската смесена комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество. Срещата ще се проведе на 14 май 2024 г. /вторник/ от 9.30ч. в сградата на БТПП/София, ул. „Искър“ 9/ , зала А, ет. 1.

Социалистическа република Виетнам е традиционен партньор на Република България в региона на Югоизточна Азия. По данни от Министерство на икономиката и индустрията износът на България се състои главно от пшеница, медикаменти, химически продукти, интегрални схеми и електронни микрокомпоненти, инсектициди, медицински инструменти, хранителни продукти, ензими, хидравлични турбини, каолин и др. Вносът се състои от части за превозни средства, продукти от желязо и стомана, химически материали,  кафе, гуми и каучук, кокосови орехи и други продукти на хранително-вкусовата промишленост, обувки и др.

В рамките на работната среща ще бъдат обсъдени търговско-икономическите отношения между България и Виетнам и ще бъдат представени актуалните условия за правене на бизнес в двете страни, включително преимуществата, които предоставя Споразумението за свободна търговия между ЕС и Виетнам. Споразумението е в сила от 1 август 2020 г. То премахва митата, бюрокрацията и други пречки, с които се сблъскват европейските предприятия при износ за Виетнам. Освен това улеснява търговията с основни стоки като електроника, хранителни продукти и фармацевтични продукти и отваря пазара на Виетнам за износ на услуги от ЕС, например в областта на транспорта и телекомуникациите.

Желаещите да участват в срещата, могат да заявят предварително своето участие на следния линк, в срок до 13 май 2024г. /понеделник/. Участието е безплатно. Работни езици: български - виетнамски с превод.

При нужда от допълнителна информация, може да се свържете с дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ към БТПП на тел.: 02 8117 489, 8117 421 или e-mail: interdpt@bcci.bg.

Приложение: Проекто-програма

 

С уважение,

ЦВЕТАН СИМЕОНОВ

 

 

 


07.05.2024 г.

Още новини:

Видео:

Назад