Назад

БТПП информира за предстояща бизнес делегация в Сицилия, Италия

Българската търговско-промишлена палата има удоволствието да Ви информира, че в периода 19 – 22 май 2024 г. в гр. Милацо и гр. Катания ще се проведат бизнес срещи с компании и институции от област Сицилия, Италия. Посещението се организира съвместно със Службата по търговско-икономически въпроси на България в Милано и Асоциацията на предприемачите в Сицилия.

Посещението ще постави акцент на следните сектори: енергетика; туризъм; транспорт и логистика; търговия внос-износ, информационни и комуникационни технологии и др.

Италия е сред петте най-големи търговско-икономически партньори на България. Тя е страна на изключителна красота, вкусове и таланти, но е и една от основните световни икономики. С БВП от над 1.95 трилиона евро и население от над 60 милиона, Италия е деветата по големина икономика в света.

По информация от Министерството на икономиката и индустрията водещите стокови групи в износа от България за Италия в периода 2022 - 2023 г. са: рафинирана мед и медни сплави, биодизел, ламарини и метални листове, амбалаж за храни и напитки, части за обувки, текстилни изделия, растителни масла, лагери, вълна и други текстилни суровини и др.

При вноса в България от Италия през 2023 г. водещите стокови групи са: сребро, трактори, пътнически автомобили, земеделски машини, апарати за енергетиката, тютюневи изделия, медикаменти, медни отпадъци, кафе, резеврни части и др.

Има реални възможности за разширяване сътрудничеството България – Италия в областта на инвестициите в двете посоки, търговия и съвместни проекти.

В тази връзка, отправяме покана за включване в бизнес делегация, която ще вземе участие в срещите в Сицилия. Компаниите могат да заявят интереса си чрез предварителна регистрация най-късно до 9 май /четвъртък/ 2024 г.

Предварителната програма предвижда престой два дни в гр. Милацо и един ден в Катания, включително среща с Търговската палата на Сицилия, местни институции, кръгла маса с инвеститори от различните сектори, среща с кметове, посещения на фирми.

Информираме, че разходите, свързани с посещението, възлизат на 860 евро, в които са включени: пътуване със самолет, настаняване и 3 нощувки в хотел, медицинска застраховка и организационна такса.

При реализирането на икономии от пътуването, сумите ще бъдат възстановени на участниците.

За допълнителна информация можете да се свържете с Българската търговско-промишлена палата, дирекция Международно сътрудничество, тел.: 02 8117 489, e-mail: interdpt@bcci.bg.

ПРОЕКТО-ПРОГРАМА НА ДЕЛЕГАЦИЯТА


29.04.2024 г.

Още новини:

Видео:

Назад