Назад

Палатата и европейски партньори представят ползите за МСП от внедряването на иновативни коботи в производствотоБТПП, в качеството си на партньор по проект VOJEXT и координатор на информационните дейности, организира хибриден семинар „Мобилни коботи от следващо поколение за интелигентна индустрия“, който ще се проведе на 9 май от 10 ч.

Проект VOJEXT (Value Of Joint EXperimentation in digital Technologies for manufacturing and construction), който се изпълнява по Програма „Хоризонт 2020“, с участието на 19 партньорски организации от 11 страни, е насочен към внедряването на мобилни колаборативни роботи (т.нар. „коботи“) в производството и строителството.

По време на събитието ще бъдат представени основните резултати на проекта, с фокус върху приложението на разработения кобот в 5 пилотни сектора - автомобилостроене, строителство, електроника, производство на полиуретанови продукти и занаятчийство.

Участниците в семинара ще имат възможност да научат ползите за МСП от внедряването на кобота в различните сектори на индустрията, сред които са: подобряване на производителността и конкурентоспособността; по-високо качество на продукцията; намаляване на риска от човешки грешки; спестяване на време, труд и ресурси; намаляване на консумираната енергия, генерираните отпадъци и въглеродния отпечатък.

Ще бъде представена и „добра практика“ на българска фирма, която в рамките на проекта спечели финансиране за реализиране на своята проектна идея, свързана с разработването на иновативно приложение на кобота в сферата на строителните дейности.

Участието в семинара е безплатно, като за участниците ще бъде осигурен симултанен превод от английски на български език и обратното. Предварителна програма на събитието можете да намерите тук.

Желаещите да участват следва да попълнят онлайн регистрационния формуляр най-късно до 30 април, като посочaт предпочитанието си за присъствено или дистанционно участие. Заявилите да участват дистанционно, ще получат допълнително линк и код за достъп до платформата Zoom, чрез която ще бъде проведен семинара.

Допълнителна информация за събитието, можете да получите от Дирекция „Европейска интеграция и европейски проекти“ на тел. 02 8117 553. Повече за проекта можете да намерите на официалния му уебсайт - https://vojext.eu/

 


24.04.2024 г.

Още новини:

Видео:

Назад