Назад

Дискусия свързана с предприемачеството събра представители на различни поколения в Американския университет в Благоевград

Българската търговско-промишлена палата взе участие в дискусията под надслов „Предприемачеството като житейска стратегия и как Европа помага за това“, инициирана от народния представител Деница Симеонова и подкрепена от Европа Директно Дупница. В събитието се включиха зам.-кметът на Благоевград Станислав Кимчев, зам.-ректорът на Американския университет в Благоевград, Елеонора Негулова, председател на Националното сдружение на малкия и среден бизнес, студенти, ученици и представители на местната общност, Европейския институт, Европа Директно Благоевград и Търговско-промишлена палата Благоевград.

Габриела Димитрова, директор Международно сътрудничество и международни организации в БТПП представи възможностите за участие на млади хора в програмата Еразъм за млади предприемачи. Тя подчерта условията за включване в програмата, изискванията за млади и опитни предприемачи, както и очакваните ползи. Представи добри примери от предишни участници като посочи и резултатите от скорошната среща на партньорите по програмата, осъществена в Литва и презентира победителя в надпреварата за най-иновативен млад предприемач  сред ангажираните през 2023 г. в програмата участници – Рамуне Гвоздайте.

Димитрова отговори на въпроси на публиката и разясни стъпките за кандидатстване в Еразъм за млади предприемачи. Те включват подготовка на автобиография, бизнес план /за младите предприемачи/, регистрация на www.erasmus-entrepreneurs.eu, избор на БТПП като посредническа организация, селектиране на партньор и осъществяване на обмен.

 


07.05.2024 г.

Още новини:

Видео:

Назад