Назад

Делегация на БТПП се запозна с техническата инфраструктура и производствени бази в Индустриална зона Анталия







Снимки: https://www.antalyaosb.org.tr, https://www.instagram.com/antalyaosb/

Работната програма на търговската мисия до Анталия, организирана от БТПП, започна с официална среща с домакините от Индустриална зона Анталия /AOSB/.

Али Бахар, председател на Индустриална зона Анталия, приветства участниците и представи водещите 10 сектора в зоната, сред които строителство, текстил, селско стопанство и др. Той сподели, че в момента в зоната оперират 390 фирми. Освен компании, в AOSB функционира технически колеж, в който се обучават специализирани кадри, има училище, медицински център и др. Бахар акцентира върху предимствата на зоната - сред които сигурност, гъвкавост, привлекателно място за инвестиции, богата гама от услуги, предназначени за инвеститори.

Цветан Симеонов, председател на БТПП, благодари на турските партньори за оказаната подкрепа при реализирането на настоящата търговска мисия. Той сподели, че търговските отношения между България и Турция се развиват стабилно и инвестиционните възможности нарастват. България приема Турция като важен търговски партньор – не случайно страната заема първо място и в износа, и във вноса на български стоки за трети страни. Симеонов наблегна на възможностите за потенциално сътрудничество в областта на машиностроенето, новите технологии, мебелната промишленост и други. Председателят на БТПП подчерта, че България може да бъде входна точка за турските стоки на европейския пазар.

Представени бяха българските фирми, включени в състава на мисията и техните интереси в Анталия.

След официалната част последваха посещения на производствени бази на фирми от мебелния и дървообработващия бранш - производството на пелети и печки за отопление Kingwood, както и на фабрика за производство на осветителни тела Fiberli. Участниците в българската делегация имаха възможността да се запознаят с процеса на производство и да зададат своите въпроси относно реализацията, техническите параметри и пазарите на компаниите.

Работната програма продължава с провеждането на двустранни срещи и посещения на фабрики.

 

 

 


06.02.2024 г.

Още новини:

Видео:

Назад