Назад

Среща с посланика на Украйна Н.Пр. Олеся Илашчук

Посланикът на Украйна в София Н.Пр. Олеся Илашчук посети БТПП и обсъди с председателя на Палатата Цветан Симеонов предстоящи инициативи за активизиране на търговско-икономически отношения между България и Украйна. Участие в срещата взе и Лилия Иванова, председател на Българо-украинската индустриална камара при БТПП.

Актуалната икономическа ситуация в Украйна и годишната програма за приватизация на обекти в Украйна също бяха тема на срещата. Изразено бе общото виждане, че двете страни поддържат и надграждат икономическите си връзки, дори в условия на война.

Дискутирано бе организирането на хибридно събитие с представители на бизнеса от двете страни, в което да бъде предоставена информация за икономическата ситуация и фондовете за възстановяване на Украйна, възможното участие на български компании в следвоенното възстановяване и реконструкция на Украйна, както и съвместни проекти с цел задълбочаване на двустранното икономическо и инвестиционно сътрудничество.

БТПП ще информира допълнително за провеждане на събитието. За заявяване на интерес за участие или за сътрудничество с украински партньори може да се свързвате на e-mail: m.markova@bcci.bg.

 


29.01.2024 г.

Още новини:

Видео:

Назад