Назад

Новият ни посланик в Австралия посети БТПП





Н.Пр. Енчо Димитров, новоназначен посланик на България в Австралия, с акредитация и за Нова Зеландия, посети БТПП и разговаря с председателя Цветан Симеонов.

Симеонов запозна госта с партньорите на БТПП в Австралия - Търговската камара на Сидни и Австралийската търговско-промишлена палата в Канбера, с които са подписани споразумения за сътрудничество. Представена би дейността на регионалните структури на БТПП, покриващи територията на страната, подпомагащи и улесняващи бизнеса в регионите. Очертани бяха основните услуги на палатата с акцент издаваните електронни търговски документи чрез системата на Международната търговска камара, като БТПП е 11-та акредитирана палата за тези услуги, от над 800 палати от цял свят.

Посланик Димитров сподели идеи за активизиране на икономическото сътрудничество между Австралия и България, включително обмен на актуална търговска информация и на бизнес делегации, Симеонов пое ангажимент за оказване на съответната подкрепа и пожела успех на посланик Димитров.

Австралия, с икономика с БВП от AUD 1.89 трилиона през 2023 г., се отличава с впечатляващ икономически растеж и секторно разнообразие. Страната е известна със своята иновативност в технологичния сектор и богатството на природни ресурси.

Дни преди посещението в БТПП на посланик Димитров и на австралийския посланик Н. Пр. Алисън Дънкан, двамата посланици бяха официални гости и отбелязаха заедно в София Деня на Австралия, който се празнува в целия свят на 26 януари. Информация за събитието тук.

 

 


31.01.2024 г.

Още новини:

Видео:

Назад