Назад

Съветът по инвестиции към БТПП и Българо-гръцката търговско-промишлена камара надграждат партньорството сиСъветът по инвестиции към БТПП и Българо-гръцката търговско-промишлена камара подписаха споразумение за сътрудничество.

Партньорството между двете организации се развива много активно, особено през настоящата година, в рамките на различни бизнес събития и инициативи, проведени в София и Солун – SIM Expo, Международен Солунски панаир и др.

На подписването, състояло се в БТПП в края на ноември, присъства и Александра Рува, втори секретар по икономически и търговски  въпроси в Посолството на Гърция в София.

В документа, подписан от Владимир Томов, председател на Съвета по инвестиции, и Саввас Карафилидис, председател на Българо-гръцката търговско-промишлена камара, се предвижда създаване на трайно партньорство и взаимноизгодно сътрудничество в подкрепа на бизнеса и предприемачеството в България. То ще се изразява в обмяна на информация, опит, идеи, инвестиционни проекти между членовете на двете организации. Освен това страните ща бъдат активни в разработване на съвместни инициативи и становища за подобряване на инвестиционния климат в България и ще организират съвместно бизнес събития по актуални теми.

Българската търговско-промишлена палата ще информира своевременно за предстоящите инициативи през 2024 г.

 


14.12.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад