Назад

Председателят на БТПП Цветан Симеонов връчи награда на компанията „ЕДЕ 16“ АД на събитието „Работодател на годината“ 2023 г.

Събитието се организира от Агенцията по заетостта






Откриването бе направено от изпълнителния директор на Агенцията по заетостта Смилен Вълев. Той благодари на всички работодатели решили да повярват в млади и възрастни от уязвими групи, които да покажат, че могат да придадат добавена стойност на компаниите им и да изкарват прехраната си достойно. Вълев отчете, че до Ноември 2023 г. Агенцията по заетостта в партньорство с работодателските организации и работодателите съставящи ги са успели да устроят трудово около 150 000 безработни лица, включително 6000 с увреждания. Агенцията е мотивирала приблизително 45 000 безработни лица отново да потърсят работа, а близо 13 000 безработни са преминали курсове за обучение свързани с професия. Нивата на безработица са задържани на рекордно ниски нива.

Министър Шалапатова благодари за усилената работа на Агенцията по заетостта за медиация между работодателите и търсещите работа. Тя сподели, че за нея фактът, че множество работодатели са избрали да си партнират точно с Агенцията по заетостта е показател за професионализма на организацията и конкурентоспособността ѝ спрямо частния сектор в тази сфера. Шалапатова заяви, че работата на агенцията не е просто обслужваща административна дейност, а много ключова такава, която стои в основата на развитието на българската икономика и зареждането и́ с таланти, защото тази услуга в същината си се стреми да идентифицира и срещне правилния служител с правилния работодател. Министър Шалапатова връчи награда на „Кауфланд България“ ЕООД. Компанията има около 7000 служители в България, а за тази година е разкрила 170 нови работни места у нас.

Цветан Симеонов, председател на Българската търговско-промишлена палата награди компанията „ЕДЕ 16“ АД. Тя дава заетост на 55 служители, като от наетите лица 18 са младежи до 29 г., а 7 са над 55 години. Тя се занимава с асемблиране на електронни компоненти.

Симеонов, заяви че за Българската търговско-промишлена палата е чест да бъде партньор на Агенцията на заетостта. Уточни още, че партньорството между Палатата и агенцията не се изразява не само в това да си партнират за събития. „Осъществяваме реална съвместна работа с Агенцията по заетостта по множество важни инициативи, като дигитализация, добиване на професионални умения за граждани, за бежанци от Украйна и от други части на света“, допълни той.

Симеонов, сподели че Палатата много държи на партньорството си с Агенцията по заетостта и оценява, тези награди като изключително релевантни, защото те се връчват на базата на съвсем обективни показатели. „Истинско предизвикателство за всеки един работодател е да си намери точните работници, да ги обучи на спецификата на неговото производство, и още по-голямото предизвикателство, да ги задържи“, заяви той.

Отличени бяха още компаниите: МБАЛ „Уни Хоспитал“ ООД, „Динамо Сливен“ АД, „Метал“ ЕАД, „Бадер България“.

 

 


12.12.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад