Назад

БТПП отличи Икономическия и социален съвет по повод 20-та годишнина от основаването му







Председателят на БТПП участва в тържествената пленарна сесия отбелязваща 20-годишнината от основаването на Икономическия и социален съвет (ИСС).

В речта си Симеонов, благодари на всички правителства за пълната подкрепа на работата на Съвета от създаването му на 10 декември през 2003 г. до днес.

Той припомни, че Българската търговско-промишлена палата е сред основните двигатели за създаването на Икономическия и социален съвет и участва в неговата работа от самото му създаване. „Ние бяхме сред основателите на ИСС и сме много горди от това“, заяви Симеонов.

Симеонов изрази надежда, че занапред ИСС ще е мястото, където всяко мнение има значение. „Надявам се, че ИСС ще позволи да изпреварваме конфликтите и ще можем да се движим в креативна и прогресивна среда“, допълни той.

Откриването на пленарната сесия на ИСС уважиха председателят на Народното събрание Росен Желязков, министър-председателят акад. Николай Денков, министри, посланици и гости. С видеоприветствие се включи и Илиана Иванова – европейски комисар по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж.

Изказвания по време на пленарната сесия направиха представените в съвета организации на работодателите и на работниците и служителите. За ролята на Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК), както и националните икономически и социални съвети в ЕС за развитието на демокрацията в Европа обръщения направиха Оливер Рьопке – председател на ЕИСК, Тиери Боде – председател на ИСС на Франция, Йоанис Паидас – председател на ИСС на Гърция, Хавиер Ферер Дуфол – зам.-председател на ИСС на Испания, и Адриана Сукова – зам.-генерален директор на ГД „Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване“ към Европейската комисия.

Цветан Симеонов награди с плакет и грамота председателя на ИСС Зорница Русинова за заслуги за утвърждаването на ролята на организираното гражданско общество.


12.12.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад