Назад

Италиански компании представиха своите бизнес намерения в България



Българската търговско-промишлена палата бе домакин на поредната среща с партньори от Италия. Организирана със съдействието и активното участие на ръководителя на Службата по търговско-икономически въпроси  на България в Милано, Андрияна Колева, срещата имаше за цел запознаване на италиански компании с възможностите за инвестиции в нашата страна в секторите енергетика, информационни технологии, екология и др.

Цветан Симеонов, председател на БТПП, обсъди с гостите техните бизнес идеи в България. Той посочи, че отличното сътрудничество със СТИВ вече има добри резултати и очаква те да се разширят - както в областта на инвестициите, така и в различни съвместни дейности между български и италиански партньори.

Представителите на Асоциацията на малки и средни предприятия от Сицилия представиха своите бизнес намерения в България. Акцент бе поставен на сектор енергетика – производство на електроенергия, рециклиране на оборудване за сектора и др.

В срещата взе участие и Владимир Томов, председател на Съвета по инвестиции при БТПП. Той представи възможностите за използване на фондове и финансиране за бъдещите инвестиции в нашата страна като информира за потенциала на членовете на Съвета по инвестиции - инвестиционни фондове, банки и други финансови институции и организации, частни инвеститори.

Андрияна Колева информира, че предстои голям икономически форум в Сицилия, Катания през януари 2024 г., който ще бъде добра възможност за представяне на български компании в Южна Италия. БТПП ще разпространи информация за събитието след изясняване на подробностите с организатора.

 


24.10.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад