Назад

Среща с Генадий Чижиков, председател на Украинската търговско-промишлена палата

Плакет на БТПП за Украинската палата по повод 50-та годишнина от основаването й


 

Генадий Чижиков, председател на Украинската търговско-промишлена палата,  посети Българската търговско-промишлена палата и проведе работна среща с председателя Цветан Симеонов. Чижиков сподели резултатите от наскоро осъществената визита на делегация на Европалати в Киев, в която участваха президентът Владимир Длоухи, главният изпълнителен директор Бен Бътърс и членове на Асоциацията на европейските търговски палати.

Симеонов разисква с госта  актуалните проблеми на икономиката в региона, както и сподели предстоящи събития и инициативи на БТПП в подкрепа на бизнес контактите между български, украински и европейски партньори.

Срещата бе възможност за връчване на плакета на БТПП на Генадий Чижиков по повод  50-та годишнина от основаването на Украинската търговско-промишлена палата. Чижиков подчерта, че организацията има програма от събития, посветени на годишнината, които започнаха още през месец март с Конференция за ролята на бизнес общността във възстановяването и модернизацията на Украйна, в която БТПП участва виртуално.

Българските компании, които проявяват интерес и желаят да са по-активни в развитието на икономическите връзки с Украйна, а в бъдеще и във възстановяване на нейната икономика, могат да се свържат с Българо-украинската индустриална камара /БУИК/.

Очаквайте скоро повече информация за инициативи за разширяване на двустранните икономически връзки от БТПП и БУИК.

 


31.07.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад