Назад

Почетна диплома на БТПП за Димитриос Маос, първи секретар по икономически и търговски въпроси в Посолството на Гърция



Първият секретар по икономически и търговски въпроси в Посолството на Гърция в София Димитриос Маос посети Българската търговско-промишлена палата и се срещна с председателя Цветан Симеонов.

Повод за посещението бе приключването на мандата на Маос в България. След пет години на успешно сътрудничество, председателят Симеонов връчи почетна диплома на първия секретар. Той благодари за съвместната работа, за положените усилия за развитието на двустранните икономически отношения. Според Маос периодът е бил върхов в нивата на двустранния стокообмен с ръст 32,5% през 2022 г. спрямо 2021 г. Освен това двете страни са разработили многобройни общи проекти в различни икономически сфери. Маос посочи, че част от тях са тема за разговор по време на посещението на министър-председателя Николай Денков в Атина тази седмица.

Гостът даде и препоръка за бъдещ напредък на двустранните икономически отношения. Според него има сектори, които имат силен, но неизползван до сега потенциал. Най-големи възможности той вижда в сектор информационни и комуникационни технологии. Финтех обществата в двете страни се развиват много бързо и имат общи интереси и цели. Маос потвърди, че ИКТ секторът ще бъде във фокуса на българското участие, като страна партньор в следващото издание на Международния панаир в Солун /9-17 септември 2023/. Повече информация за събитието тук

Симеонов отбеляза желанието на БТПП да продължи успешната работа с Офиса по икономически и търговски въпроси на Посолството на Гърция в София.

 


25.07.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад