Назад

Посланикът на Колумбия посети БТПП

Планира се информационно събитие за представяне на латиноамериканската държава като бизнес дестинация




Н.Пр. Асад Хосе Хатер Пена, посланик на Колумбия, позициониран в Полша, е в София за връчване на акредитивните си писма на президента на Република България. Той посети Българската търговско-промишлена палата. В срещата участва и Теодор Тотев от международна адвокатска кантора.

Това е втора среща между посланик Жатер и председателя на БТПП Цветан Симеонов. Първата се състоя през ноември 2022 г. във Варшава в рамките на посещението на Симеонов там.

Цел на срещата бе обмен на актуална информация за икономическото развитие на България и Колумбия. Гостът се запозна със синтезираните данни в брошурата „България в цифри 2023“. Бяха разисквани и различни начини за разширяване на двустранните търговски връзки. Бе договорено до края на годината БТПП да организира информационно събитие за представяне условията за правене на бизнес в Колумбия. Страната изнася традиционно петрол, кафе, цветя, плодове, текстилни изделия и др. Основни търговски партньори са съседните страни, държавите от Тихоокеанския алианс и Централна Америка.

Посланикът на Колумбия има акредитация за България, Естония, Латвия, Литва, Молдова, Полша, Румъния и Украйна. Той сподели положителен опит с търговските палати на Балтийските страни, който ще бъде използван и от БТПП за предаване на полезна информация за фирмите с интереси в Южна Америка.

При желание за участие в предстоящото събитие, което ще се организира от БТПП, можете да потвърдите предварително на e-mail: interdpt@bcci.bg.

 


26.07.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад