Назад

Инициативна група за създаване на Икономически форум между България, Белгия и Люксембург е на посещение у нас по покана на БТППСрещи в БТПП, Община Враца и фирма „Ромтех-3ЕС“

Тази седмица Българската търговско-промишлена палата е домакин на посещение на инициативна група от Белгия и Люксембург за създаване на “Bulgarian, Belgian, Luxemburg Economic Forum”. Целта на този форум ще бъде подпомагане на икономическите, търговските и инвестиционни връзки между България, Белгия и Люксембург.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов обсъди с Вили Ван Импе, почетен генерален консул на България в Кралство Белгия (регион Фландрия), Люк Суние, почетен консул на страната ни в Кралство Белгия (регион Валония), Н.Пр. Фили Беке, бивш посланик на Кралство Белгия в България, Димитриос Зоис, почетен консул на РБ в Люксембург и Божидар Патинов, ръководител на Службата по търговско-икономически въпроси на България, отговорна за Белгия и Люксембург, възможностите за разширяване на икономическото сътрудничество между трите страни.

Инициативната група проведе срещи с министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов, с главния изпълнителен директор на Инвест София д-р Мария Христова и Виктор Гусев, ръководител на отдел “Инвестиционен анализ” в Агенцията. Освен това бе осъществено посещение във Враца със срещи с Търговско-промишлена палата Враца, кмета на гр. Враца, визита в местни компании.

Възможностите за икономическо сътрудничество, приоритетните индустрии в държавите съответните държави и начини за осъществяване на връзка между бизнесите в трите страни бяха сред основните теми на срещите.

При интерес за включване в “Bulgarian, Belgian, Luxemburg Economic Forum”, компании и организации могат да се свързват с: БТПП, дирекция Международно сътрудничество и международни организации, тел.: 02 8117 489, e-mail: interdpt@bcci.bg.

 

 


21.04.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад