Назад

GS1 в Европа обсъжда напредъка и новостите по глобалните проекти на GS1



На 25 и 26 април в Сараево се провежда първото за годината заседание на GS1 в Европа, в което участват изпълнителните директори на 49 Национални организации GS1 от Европа и Азия. На заседанието се разглеждат вътрешни теми, като одобряване на финансовия и организационен отчет за 2022 г. Така също се обсъжда напредъка и новостите по глобалните проекти на GS1, в т.ч. Глобалната платформа от регистри и Глобалната миграция към 2D баркодове. Специално внимание се обръща и на центровете за работата в направленията: строителство, железопътен транспрот, транспорт и логистика.

В рамките на заседанието официално ще бъде обявено, в онлайн формат, началото на работната група GS1 Circularity – Digital Product Passport mission-specific working group (MSWG), в която участват и представители на България от текстилната индустрия, разработчици на софтуерни решения и експерти от GS1 България.

Друга приоритетна тема са законодателните промени по отношение на опаковките и как GS1 може да помогне на индустрията да изпълни новите изисквания.

На заседанието GS1 България е представено от Цвета Братанова, изп. директор.  

 


25.04.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад