Назад

БТПП участва в отбелязването на традиционния празник Оханами







Пролетният празник на цъфналите вишни Оханами бе отбелязан пред Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий". Певците на маестра Венеция Караманова традиционно поздравиха с японски песни участниците и гостите на събитието, организирано от Асоциацията на завършилите Токайския университет в България. Празникът Оханами традиционно се провежда пред Националната библиотека, където цъфтят японски вишни. Те са дарение от Токайския университет и са засадени през 1999  в чест на 90-годишнината на първите контакти между Япония и България, 60-годишнината от установяването на дипломатичски отношения между двете страни и 40-годишнината от тяхното възстановяване. В София японски вишни има засадени от Токайския университет пред Парламента, Светия Синод и пред Паметника на незнайния войн.

Специален гост на празника Оханами бе извънредния и пълномощен посланик на Япония в Република България Н.Пр. г-н Хироши Нарахира. Със специална покана взе участие и председателят на БТПП Цветан Симеонов. В събитието се включиха представители на Асоциацията на завършилите Токайския университет в България, Школата по икебана СОГА, Хайку Клуба, който раздаде своите награди, ученици от 138 СУЗИЕ "Проф.Васил Златарски", Международната Фондация "Св.Св. Кирил и Методий" и много приятели на Япония в България.

Детският хор на Българското национално радио на маестра Венеция Караманова традиционно поздрави с японски песни участниците и гостите на събитието, организирано от Асоциацията на завършилите Токайския университет в България.

В това видео са две песни на Детския радиохор при БНР

 


11.04.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад